Un pasaj suprateran urmează să fie construit peste Şoseaua Berceni, la intersecţia cu Strada Turnu Măgurele

Un pasaj suprateran de 140 metri lungime care va trece peste Şoseaua Berceni va fi construit, începând din toamnă, costul proiectului urmând să se ridice la circa 57 de milioane de lei, a anunţat, miercuri, Primăria Sectorului 4, scrie Agerpres. 

 "Cu o lungime de 140 de metri, pasajul rutier suprateran va fi construit la intersecţia Străzii Sergent Ion Iriceanu cu Strada Turnu Măgurele. Practic, noua construcţie va supratraversa Şoseaua Berceni", informează un comunicat al primăriei transmis AGERPRES.

Potrivit sursei citate, scopul proiectului îl reprezintă reducerea timpului petrecut în trafic, dar şi reducerea poluării în zona de sud a Capitalei.

"Aşa cum o arată cifrele, creşterea vitezei de deplasare a vehiculelor înseamnă mai puţine noxe eliberate în atmosferă decât dacă acestea ar staţiona la semafor şi, în plus, odată cu construcţia pasajului, întreaga suprafaţă adiacentă va fi amenajată cu spaţii verzi", se arată în comunicat.

Noul pasaj va contribui, susţine Primăria Sectorului 4, la închiderea "facilă" a inelului median de circulaţie al Capitalei, în condiţiile în care problemele legate de pasarela ce traversează râul Dâmboviţa, la graniţa dintre Sectorul 4 şi Sectorul 3, au fost rezolvate, urmând ca obiectivul să fie dat în folosinţă în perioada următoare.

 Conform comunicatului, construcţia pasajului, care va avea 140 de metri lungime şi 15 metri lăţime, va costa în jur de 57 de milioane de lei, lucrările urmând să înceapă în toamnă.

Sursa: Economica.net