Metrorex Anunță Un Amplu Proiect de Modernizare pentru Magistralele M1 și M2

Metrorex, operatorul metroului din București, a demarat un proiect major de modernizare care vizează înlocuirea șinelor pe magistralele M1 și M2. Această inițiativă, destinată să sporească siguranța și confortul călătorilor, presupune achiziția a 14 kilometri de șine noi de tip Vignol, cu o greutate totală de 752 de tone.

Detalii Tehnice și Logistice

Noile șine, deja descărcate la Depoul Berceni, urmează să fie instalate în ultimele patru luni ale anului 2024. Lucrările vor fi efectuate exclusiv pe timp de noapte pentru a nu perturba circulația trenurilor pe aceste magistrale intens utilizate.

Magistrala M1, inaugurată în 1979, este cea mai veche linie de metrou din București și leagă Dristor de Pantelimon. Magistrala M2, deschisă în 1986, este cea mai aglomerată, traversând orașul de la sud la nord, de la Tudor Arghezi la Pipera.

linie-de-metrou

Impactul și Beneficiile Proiectului

Proiectul de modernizare are ca scop principal îmbunătățirea serviciilor de transport prin:

  • Creșterea vitezei de circulație și a frecvenței trenurilor
  • Reducerea zgomotelor și vibrațiilor prin utilizarea unor prinderi elastice de tip fastclip
  • Îmbunătățirea fundației căii de rulare și înlocuirea instalațiilor cu durata de viață depășită

Context și Provocări

În paralel cu acest proiect de modernizare, Metrorex se confruntă cu dificultăți financiare semnificative, inclusiv conturi blocate pentru o datorie de 21 de milioane de euro către compania Webuild. Această datorie provine din lucrări neplătite, dobânzi și penalizări din 2011. Situația financiară actuală complică gestionarea proiectelor curente și necesită intervenția Ministerului Transporturilor pentru a asigura continuarea operațiunilor.

Acest proiect de modernizare este esențial pentru menținerea unui sistem de metrou eficient și sigur, care să răspundă nevoilor zilnice ale sutelor de mii de călători din București. Metrorex continuă să depună eforturi pentru a asigura un transport public de calitate, chiar și în fața provocărilor financiare și logistice.

LOGO_-_Premier_Imobiliare Vezi ofertele noastre de apartamente de vânzare în Sectorul 4 și Popești-Leordeni